Ogłaszamy wyniki I etapu Eliminacji Ogólnopolskiego Konkursu „Mistrz Wiedzy Hotelarskiej” 2024 r

Komisja konkursowa wyłoniła finalistów konkursu widocznych w Tabeli poniżej.

Przypominamy, że:

po uzyskaniu informacji o zakwalifikowaniu się do następnego etapu konkursu szkoła ma obowiązek do 09.02.2024 r. przesłać informację (Załącznik nr 2) dotyczącą wyboru wykorzystywanego języka w II etapie przez uczestnika (obsługa gościa w recepcji). Do wyboru:

– język niemiecki

– język angielski

Przypominamy również o organizacji konkursu:

1) Konkurs odbędzie się 13 marca 2024 r. w Hotelu*****Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka.

2) Uczestnicy konkursu oraz ich opiekun mogą skorzystać z noclegu w hotelu po zakończeniu konkursu z 13 marca na 14 marca 2024 za opłatą ustaloną przez hotel. Koszty noclegu (uczestników+ opiekuna) pokrywa szkoła uczestników konkursu.

Zgłoszenie chęci noclegu proszę dokonać na adres: sekretariat@zsp1slupsk.pl do 28.02.2024 r.

Informacja o wysokości opłaty zostanie podana po konsultacji z hotelem najpóźniej do końca stycznia 2024r. Opłatę należy uiścić przelewem na rachunek:

BANK PEKAO S.A.37 1240 3770 1111 0010 4894 8718 Hotelu Grand Lubicz*****. W tytule przelewu proszę wpisać ”Wpłata na Ogólnopolski Konkurs Mistrz Wiedzy Hotelarskiej 2024” do dnia 8 marca 2024 r. Na prośbę zainteresowanej strony, hotel wyda fakturę potwierdzającą wpłatę na pokrycie kosztów noclegu i wyżywienia po otrzymaniu przez organizatora konkursu danych do faktury.(mail)

3) Przypominamy, że Etap II składa się z trzech części:

  • Część I – autoprezentacja uczestników max. 3 min.- (kryteria oceny autoprezentacji zawiera Załącznik nr 3).

Do następnej części przechodzi 9 uczestników z najwyższą liczbą punktów.

Uwaga: Jeśli w czasie autoprezentacji uczestnika będą wykorzystywane pliki multimedialne to muszą być one dostarczone organizatorowi drogą elektroniczną do 8 marca 2024 przed rozpoczęciem konkursu na adres e-mail: sekretariat@zsp1slupsk.pl. Jeśli wykorzystywany plik będzie o dużej pojemności danych, proszę o dostarczenie materiałów na płycie na adres szkoły ww. terminie:

Zespół Szkół „Elektryk” im. Noblistów Polskich

Ul. Szczecińskiej 60

76-200 Słupsk

  • Część II – polega na wykonaniu zadania z zakresu obsługi konsumenta, (kryteria oceny zawiera Załącznik 5) czas. 10 min.

Do następnej części przechodzi 6 uczestników z najwyższą łączną liczbą punktów.

  • Część III- umiejętność posługiwania się językiem obcym w bezpośrednim kontakcie
    z gościem hotelowym, (kryteria oceny zawiera Załącznik nr 4). czas. ok. 6 min.

Uwaga: Wskazane jest, aby uczestnicy zapoznali się z hotelem Grand Lubicz Hotel***** Uzdrowisko Ustka, w którym miał odbyć się finał konkursu, jego ofertą usługową oraz najbliższą okolicą. Informacje te będą przydatne w czasie obsługi gościa w recepcji w języku obcym.

W wyniku przeprowadzenia ostatniej konkurencji wyłonionych zostanie 3 najlepszych uczniów w zawodzie technik hotelarstwa.

Tags:

Comments are closed

SZUKAJ W ARCHIWUM:

według kategorii:

według kalendarza wydarzeń:

styczeń 2024
P W Ś C P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

według treści: