Ogłaszamy wyniki I etapu Eliminacji Ogólnopolskiego Konkursu „Mistrz Wiedzy Hotelarskiej” 2024 r
Komisja konkursowa wyłoniła finalistów konkursu widocznych w Tabeli poniżej.
Przypominamy, że:
po uzyskaniu informacji o zakwalifikowaniu się do następnego etapu konkursu szkoła ma obowiązek do 09.02.2024 r. przesłać informację (Załącznik nr 2) dotyczącą wyboru wykorzystywanego języka w II etapie przez uczestnika (obsługa gościa w recepcji). Do wyboru:
– język niemiecki
– język angielski
Przypominamy również o organizacji konkursu:
1) Konkurs odbędzie się 13 marca 2024 r. w Hotelu*****Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka.
2) Uczestnicy konkursu oraz ich opiekun mogą skorzystać z noclegu w hotelu po zakończeniu konkursu z 13 marca na 14 marca 2024 za opłatą ustaloną przez hotel. Koszty noclegu (uczestników+ opiekuna) pokrywa szkoła uczestników konkursu.
Zgłoszenie chęci noclegu proszę dokonać na adres: sekretariat@zsp1slupsk.pl do 28.02.2024 r.
Informacja o wysokości opłaty zostanie podana po konsultacji z hotelem najpóźniej do końca stycznia 2024r. Opłatę należy uiścić przelewem na rachunek:
BANK PEKAO S.A.37 1240 3770 1111 0010 4894 8718 Hotelu Grand Lubicz*****. W tytule przelewu proszę wpisać ”Wpłata na Ogólnopolski Konkurs Mistrz Wiedzy Hotelarskiej 2024” do dnia 8 marca 2024 r. Na prośbę zainteresowanej strony, hotel wyda fakturę potwierdzającą wpłatę na pokrycie kosztów noclegu i wyżywienia po otrzymaniu przez organizatora konkursu danych do faktury.(mail)
3) Przypominamy, że Etap II składa się z trzech części:
- Część I – autoprezentacja uczestników max. 3 min.- (kryteria oceny autoprezentacji zawiera Załącznik nr 3).
Do następnej części przechodzi 9 uczestników z najwyższą liczbą punktów.
Uwaga: Jeśli w czasie autoprezentacji uczestnika będą wykorzystywane pliki multimedialne to muszą być one dostarczone organizatorowi drogą elektroniczną do 8 marca 2024 przed rozpoczęciem konkursu na adres e-mail: sekretariat@zsp1slupsk.pl. Jeśli wykorzystywany plik będzie o dużej pojemności danych, proszę o dostarczenie materiałów na płycie na adres szkoły ww. terminie:
Zespół Szkół „Elektryk” im. Noblistów Polskich
Ul. Szczecińskiej 60
76-200 Słupsk
- Część II – polega na wykonaniu zadania z zakresu obsługi konsumenta, (kryteria oceny zawiera Załącznik 5) czas. 10 min.
Do następnej części przechodzi 6 uczestników z najwyższą łączną liczbą punktów.
- Część III- umiejętność posługiwania się językiem obcym w bezpośrednim kontakcie
z gościem hotelowym, (kryteria oceny zawiera Załącznik nr 4). czas. ok. 6 min.
Uwaga: Wskazane jest, aby uczestnicy zapoznali się z hotelem Grand Lubicz Hotel***** Uzdrowisko Ustka, w którym miał odbyć się finał konkursu, jego ofertą usługową oraz najbliższą okolicą. Informacje te będą przydatne w czasie obsługi gościa w recepcji w języku obcym.
W wyniku przeprowadzenia ostatniej konkurencji wyłonionych zostanie 3 najlepszych uczniów w zawodzie technik hotelarstwa.
Comments are closed